Topptur
Region: Eigersund
Eigersund kommune.
Dette er en begrenset nettside generert for søkemotorer. Vi anbefaler at du heller bruker Topptur-appen, som inneholder alt du finner her og mer til. Har du bruker på AaseWeb, kan du logge inn og få tilgang til enda mer funksjonalitet. Gå til app!.
 
Topper
Beringsfjellet (Eigersund, Topp 164 moh, 46 poeng)
Vis topp
Bygdeborg fra middelalderen. Borgen ligger på en knaus med et nokså flatt topplatå (ca. 120 x 75 meter). På toppen står det en stor varde, og herfra er det vid utsikt i alle retninger.
 
 
Bloksberget (Eigersund, Topp 171 moh, 36 poeng)
Vis topp
Berg i heia mellom Håland, Åmdalsveien og Åse. Toppen er verken imponerende eller ragende, men har ganske god utsikt.
 
 
Eigerøy fyr (Eigersund, Landemerke, 13 poeng)
Vis topp
Eigerøy fyr er et ikonisk landemerke langs Eigersundskysten. Fyret ligger på Midbrødøya, hvor det finnes flere krigsminner. Området er også kjent for fugletrekk.

Fyret ligger på knausene nær sørspissen av Midbrødøya.
 
 
Eigerøy fyr (Engjavigfjellet) (Eigersund, Utsiktspunkt, 22 poeng)
Vis topp
Eigerøy fyr er et ikonisk landemerke langs Eigersundskysten. Fyret ligger på Midbrødøya, hvor det finnes flere krigsminner. Området er også kjent for fugletrekk.
Ved enden av grusveien, kommer man til et utsiktspunkt på Engjavigfjellet.
 
 
Fløyen (Egersund, Utsiktspunkt, 8 poeng)
Vis topp
Utsiktspunkt på Kontrarifjellet i Egersund. Teknisk ikke en topp, men fra Fløyen er det god utsikt over havnen og store deler av byen. Det er vel verdt et besøk.(http://www.dalanefolke.museum.no/leksikon/kontrari.)
 
 
Kanonstillingen "Erna" (Egersund, Kulturminne, 18 poeng)
Vis topp
"Erna" er en befestning fra 2.verdenskrig. Tyskerne bygde den for å kontrollere trafikken inn sundet til byen. En 50 mm kanon med tilhørende ammunisjons- og oppholdsrom ble plassert her. I området fantes også to brakker og bombesikre rom for soldatene.
 
 
Kjerringfjellet (Eigersund, Topp 155 moh, 29 poeng)
Vis topp
Kjerringfjellet er en del av turområdet ved Brandalsvannet (nær Mong langs fv. 44). Fra toppen er det god utsikt i alle retninger. Det står to varder på toppen.

Merk at det i tillegg til anviste ruter, også er mulig å gå inn fra Grødem.
 
 
Kontrari (Egersund, Topp 106 moh, 11 poeng)
Vis topp
Et av "byfjellene" i Egersund, en skoggkledt fjellrygg som avgrenser byen mot nordvest, med Vågen i mellom seg og bykjernen.

Mer informasjon: http://www.dalanefolke.museum.no/leksikon/kontrari
 
 
Nokkåsen (Eigersund, Topp 217 moh, 29 poeng)
Vis topp
Nokkåsen ligger i turområdet mellom Sletteid og Øygrei, med mange stier og mye skog. Spesielt ruten fra sørsiden av Sletteid-vatnet og opp bratte lia har flere godt utsiktspunkter mot byen og Slettebø.
 
 
Ravnafjellet (Egersund, Topp 138 moh, 12 poeng)
Vis topp
Ravnafjellet er en høyde i byens friområde, Vannbassengene. Selve toppen er noe innehyllet i skog (se bildet), men det er åpne områder like ved som gir god utsikt i flere retninger. Bl.a kan man få se mye av selve Vannbassengene og skogen i området.
 
 
Varberg (Hellvik, Topp 123 moh, 23 poeng)
Vis topp
Et populært turmål på Hellvik, med ulike typer terreng på veien opp. På toppen står en kommunikasjonsmast og to tilhørende hytter. Herfra er det god utsikt over store deler av Hellvik, samt innover i landet.
 
 
Varberg (Egersund, Topp 125 moh, 8 poeng)
Vis topp
Varberg er en fjelltopp i Egersund by, lett gjenkjennlig ved den store telemasten på toppen. Fra Varberg har man svært god utsikt over både byen og havnen.

Mer informasjon: http://www.dalanefolke.museum.no/leksikon/varberg
 
 
Årstadfjellet (Egersund, Topp 121 moh, 9 poeng)
Vis topp
Årstadfjellet er en skogkledt rygg som avgrenser Egersund by i øst. På toppen står en stor varde, og her er det god utsikt over byen.