Hjelp til AaseWeb

AaseWeb er en nettbasert applikasjons-plattform som kan kjøre på alle typer enheter (datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner).

AaseWeb er i hovedsak beregnet for registrerte medlemmer, men det er også innhold som er tilgjengelig for besøkende gjester. Trykk på innholdsknappen øverst til høyre for å se hva som er tilgjengelig.
For å registrere bruker (evt. logge inn hvis du alt er registert), klikk på brukerknappen ved siden av innholdsknappen.

Under utvikling

Nettsiden er under utvikling og testing. Det betyr at det kan forekomme feil og mangler, samt at det kan bli gjort endringer uten forvarsel.

Om hjelp til apper/programmer

Noen apper har en hjelp-funksjon i menyen. Denne typen hjelp vil være generell og forklare mer om hvordan man bruker appen. I tillegg kan noen apper ha hjelpe-funksjon som popup. (Dette er som regel knyttet til felter du skal fylle inn. Dersom ledeteksten til et slikt felt er mørkeblått med strek under, kan du trykke på den og få opp mer informasjon.)

Litt om generelle ikoner/knapper

Trykk på AaseWeb-ikonet øverst til venstre for å komme til hovedsiden for AaseWeb.

Trykk på Tilbake-knappen oppe til høyre for å gå tilbake til forrige side. Har du f.eks. gått inn på en side men så angrer, trykker du på denne. (Merk at du kan også trykke på tilbake-knappen i nettleseren eller på nettbrettet/mobiltelefonen - hvis en slik knapp finnes, men dette kan føre til at sidevisningen ikke blir helt 100 %. I så fall anbefales heller bruk av .)
Merk at tilbake-knappen er avgrenset til appen du er inne i. Ønsker du å vende tilbake til en annen app, må du bruke Stjerne-knappen. (Se lenger nede i listen.)

Trykk på bruker-ikonet oppe til høyre for å logge inn, logge ut, registrere ny bruker, endre brukerinnstillinger mm.

Trykk på innholds-ikonet oppe til høyre for å se programmene du kan kjøre.

Når du har flere programmer åpne samtidig, kan du bytte mellom dem ved å trykke på stjerne-ikonet oppe til høyre. (Vises kun når det er andre programmer åpne.)

Noen (de fleste) apper vil ha en meny-knapp. Denne popper opp en meny-liste med valg du kan gjøre. (Inkludert vise hjelpe-tekst til siden du er på.)

Når du har trykket på meny-knappen vil den endre seg til dette. For å lukke menyen trykker du på knappen en gang til.

Det kan også forekomme andre typer menyknapper. Felles for dem er at det er hvite, og har en liten trekant nederst.

Trykk på hjelp-ikonet for å få mer informasjon om hvordan du bruker siden/appen du er inne på. (Merk at ofte finner du HJELP som et menyvalg istedet for en knapp.)

Kjente feil og mangler

  • Noen nettlesere har ikke funksjon for å huske Epost + passord for innlogging. Fikses ved å bytte til en annen nettleser (hvis du ikke vil skrive inn manuelt for hver innlogging.)
  • Fungerer ikke på Opera Mini - bruk Opera Mobil istedet

Kontakt

Har du spørsmål, forslag, feilmeldinger eller andre (seriøse) komentarer til AaseWeb, er du velkommen til å ta kontakt på epost: post_aaseweb_no.

Dette er en begrenset nettside generert for søkemotorer. Vi anbefaler at du heller bruker app-versjonen, som inneholder alt du finner her og mer til. Har du bruker på AaseWeb, kan du logge inn og få tilgang til enda mer funksjonalitet. Gå til app-versjon!.